Toelichting Begijnhof

Wie aan de Catharinastraat in Breda de poort van het Begijnhof binnenstapt, waant zich eeuwen terug in de tijd. Het Begijnhof is een verzameling van individuele woningen van begijnen, meestal in de nabijheid van een kerk en omgeven door een muur met een toegangspoort. Het hof omvat begijnenwoningen, een unieke kruidentuin, een museum, een intieme kerk, een pastorie en een zaal. Met respect voor het verleden wordt het Begijnhof op eigentijdse wijze beheerd, met als doel dit karakteristieke monument in oorspronkelijke staat te behouden. De themas religie, historie en cultureel erfgoed spelen daarbij een belangrijke rol.

In samenwerking met Nous Installatie heeft Ferroli Nederland hier alle historische woningen mogen voorzien van de nieuwste HR-ketels.

Voor aanvang van de renovatie stonden er Ferroli GR ketels en Ferroli Xignal (Ne(v))
toestellen opgesteld. De renovatie wordt uitgesmeerd over vier jaar. In 2010 en 2011 zijn de laatste Megadens toestellen uit de Ferroli serie geplaatst. In 2012 en 2013 zullen de allernieuwste Bluesense toestellen worden geinstalleerd. Er zijn in totaal twee cascade opstellingen in de kerk en in de pastori opgesteld.

Naast de installatie doet Nous Installatie tevens het onderhoud aan de installaties. Historie en de nieuwste innovatie smelten dankzij de vakkennis van Nous Installatie samen in dit prachtige project.