Historie

  

AGPO BV is in 1954 opgericht door mijnheer A.G.P. Oomens. Ten tijde van de gasvondsten bij Slochteren, was AGPO druk bezig met het bedenken van alternatieve technieken voor de uitbreiding van de centrale verwarmingsmarkt. De gasprijs was toen namelijk een stuk lager dan dat van mijngas. Met de ontwikkeling van de gas gestookte cv-ketel, werd door mijnheer Oomens een gat in de markt ontdekt. En zo is het succesverhaal voor AGPO begonnen.  
Begin jaren tachtig introduceerde AGPO de HR-ketel, gevolgd door de introductie van het eerste zonlichtsysteem. Naast diverse nominaties voor beste Consumentenkoop en een milieuprijs voor industrie eind jaren '90, wordt het bedrijf in 2001 overgenomen door Gruppo Ferroli. AGPO BV wordt zo omgedoopt tot AGPO Ferroli. Sinds september 2009 heten wij officieel Ferroli Nederland en daar zijn wij erg trots op.

 AGPO heeft altijd een sterke naam gehad als het om wandketels gaat. Toch hebben wij in 2009 besloten om verder te gaan onder de naam Ferroli Nederland. De reden? Moederbedrijf Gruppo Ferroli is één van de vijf topspelers op de Europese markt en de enige producent van integrale binnenklimaatproducten. Het uitgebreide scala van producten zoals cv-ketels, zonlichtsystemen, koeling, warmtepompen en ventilatiesystemen, stelt ons in staat om nieuwe technologische klimaatconcepten te kunnen ontwikkelen. 

Dit zal voor de markt een absolute meerwaarde worden, omdat we zo kunnen voldoen aan toekomstige Energie Prestatie richtlijnen. Een duurzaam binnenklimaat voor iedere woning ligt dus binnen handbereik. Door net als in de 14 andere landen onder dezelfde naam verder te gaan, weten wij ons verzekerd van een grote internationale organisatie, die ten dienste staat van de Nederlandse markt.