Brief K-Gas

Geachte relatie,

Het is bijna zeker dat u al iets heeft vernomen over de wijziging van het ‘Besluit Gastoestellen’ in verband met de veranderende samenstelling van gas. Het aardgas uit Groningen, het zogenaamde G-gas, raakt langzamerhand op. In de toekomst zal Nederland overstappen op laag-calorisch gas (G+-gas). Conform het ‘Besluit Gastoestellen’ mag u vanaf 1 januari 2017 uitsluitend nog cv-toestellen en geisers verkopen c.q. installeren die gekeurd zijn voor G+-gas (in de markt vaak "K-gas" genoemd). Niet G+-gas gekeurde toestellen zijn vanaf 1 januari 2017 officieel nietmeer verkoopbaar.

Goedgekeurde toestellen kunt u herkennen aan:

  • De officiële notatie op de type-plaat, doossticker en installatie-instructie: I2 (43.46 -45.3 MJ / m3 (0°C)), ook I2EK geeft dit aan, maar helaas is deze notatie niet door de Europese overheid goed gekeurd.
  • De volgende notatie zult u vinden bij toestellen die ook op propaan kunnen worden omgebouwd: II2 (43.46 -45.3 MJ / m3 (0°C))3P en of II2EK3P.

Op www.ferroli.nl treft u onder de knop ‘Download’ het Staatsblad 2016-217 met de volledige wijzing ‘Besluit Gastoestellen’ inclusief een toelichting daarop.

Wat betekent dit besluit voor de toestellen van Ferroli Nederland?
De huidige Ferroli HR-cv-ketels zijn allemaal geschikt voor het nieuwe gas en worden na 15 december 2016 ook geleverd conform de nieuwe eisen. Wij adviseren u te controleren of u toestellen van vóór deze datum op voorraad heeft. Indien dit het geval is, neem dan contact met ons op.

Toestellen die na 01-01-2017 gemonteerd worden moeten voorzien zijn van een sticker met goedkeuring voor G+-gas. Heeft een toestel deze sticker niet, neem dan contact op met uw Ferroli rayonmanager.

Met vriendelijke groet,